Frazadoista

Frazada on matto, huopa, sängynpeitto, sisustuskangas, verhoilukangas…

Andien alkuperäiskansat ovat valmistaneet niitä jo satojen vuosien ajan tuomaan lämpöä vuoriston kylmiin säihin.

Ostamme mattomme suoraan niiltä tekeviltä käsityöläisiltä, jotta he saisivat ansaitun korvauksen rankasta työstä.

Frazadat ovat täyttä villaa, joten ne hylkivät luontaisesti likaa.

Valmistus

KATSO VIDEO FRAZADOJEN VALMISTUKSESTA ETUSIVULTA

Frazadat tehdään täysin käsityönä. Ensin keritään lammas. Villa kehrätään käsin, jonka jälkeen se värjätään perinteisesti väriliemessä kuumentamalla. Väriaineet tulevat pääosin kasveista. Punainen (jopa hyvin vahva punainen ja pinkki) väri saadaan kokenillikirvasta.

Vain kaikkein voimakkaimpiin ”neonväreihin” tarvitaan lisäapua teollisista väreistä.

Matot kudotaan käsin loimella, joka sidotaan kutojan vyötärölle tai maahan / maalattiaan upotettaviin telineisiin. Peruskokoinen frazada on ommeltu yhteen kahdesta kappaleesta kudontatekniikasta johtuen.

Yksinkertaisemmankin frazadan kutominen kestää noin kaksi viikkoa, jos sitä kudotaan noin viisi tuntia päivässä. Mitä enemmän matossa on kuvioita, sitä hitaammin sen valmistus etenee. Siksi kuvioidut ja suuremmat matot ovat myös hieman hintavampia.

Koska sekä lankojen värjäys, että mattojen kutominen ovat käsityötä, voi matoissa esiintyä pientä värivaihtelua sekä poikkeamia kudonnan tiiviydessä. Ne kuuluvat maton luonteeseen.

Kuvien ottohetkellä varmistamme, että kuvan väri vastaa mahdollisimman tarkasti maton väriä. Näyttösi kalibroinnista riippuen pieniä eroavaisuuksia voi esiintyä.

Ota yhteyttä!